2013. május 25., szombat

Gomba- krémleves

Pé gondolatolvasóként  hazafelé vett egy csomag gombát, én meg pont azon filóztam napközben, hogy de jó is lenne egy kis gombakrémlevest csinálni, íme:

 
Hozzávalók: (2 személyre)
- fél kg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, kakukkfű
- 1,5 dl főzőtejszín
- 6 dl húsleves alaplé
- 1 marék petrezselyemzöld
- 2 ek olivaolaj
- 2 ek liszt
- 1 ek mustár

Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, felkarikázzuk. A hagymát felkockázzuk és az olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a gombákat, és addig pirítjuk, míg a leve el nem párolog és szépen össze nem esik, ekkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kakukkfüvet, petrezselymet meg egy kis alaplével is felöntjük. Mikor rottyant egyet akkor lehúzzuk a lángról és alaposan összeturmixoljuk. A tejszínt, mustárt és a lisztet egy kézi habverővel csomómentesre keverjük. Az összepépesített gombapürét felöntjük a maradék húslevessel, majd ebből a forró egyvelegből belekanalazunk a tejszínesbe, hogy ne csapódjon ki a hirtelen hőtől és csak ez után adjuk a gombás léhez. Picikét még forraljuk, hogy összeérjenek az ízek, utána már tálalhatunk is. Levesbetétnek még a turmixolás előtt vehetünk ki a felkarikázott, majd megpirított gombafejekből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...