Anyáknapi menübe ajánlom! Az 56. VKF kiírása Orchidea a konyhában- nál.
Ez a receptem egyik régi ismerősöm feleségétől származik és így jó, ahogy van semmit nem változtattam rajta:
Ez a receptem egyik régi ismerősöm feleségétől származik és így jó, ahogy van semmit nem változtattam rajta:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás sárgája
- 1 citrom leve
- házi ribizlilekvár (próbáltam már sokfélével, de ezzel a legfinomabb)
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral és a vaníliás cukorral, majd összemorzsoljuk a vajjal,a tojások sárgájával, a citrom lével és jó alaposan összegyúrjuk, míg egy linzer tészta szerű masszát kapunk. Egy órát hagyjuk pihenni a hűtőben, majd lisztezett deszkára borítjuk, 3-4 mm vastagra nyújtjuk és szépen kiszaggatjuk, végül sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kis virágfejeket egymástól 2-3 cm távolságban. 180 fokos előmelegített sűtőben 5-6 perc alatt megsütjük. Vigyázat gyorsan sül, mikor az alja már halvány barna a teteje pedig matt fehér, akkor már kész! Ekkor még kemény, de lekvárral megtöltve egy nap alatt omlós puhává válik, így érdemes előre dolgozni.
Nagyon guszta és finom ez a süteményed! Jó hogy észrevettem nálad a játék kiírását , pedig annyira figyeltem:-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik és, hogy segíthettem :)
TörlésNagyon kis helyesek, valóban méltóak erre a szép ünnepre! :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésA nagymamám készített mindig ilyet, mennyire szerettem gyerekkoromban. Vannak dolgok, amiken nem szabad változtatni, ilyen ez a süti is. Szép emlékek fűződnek hozzá.
VálaszTörlésÖrülök, hogy szép emlékeket sikerült előcsalogatnom e szerény kis süti által :)
Törlés