A SAD (Süss, alkoss, díszíts!) is azon gastroblog események közé tartozik, amit nyomon követek az indulásától fogva és most nevezni is fogok. A mostani kiírását Konyhalál-nál találjátok.
Ezzel az édes nyuszipofival játszom:
Hozzávalók:
- 1 tömb fehér szamos marcipán
- piros ételfesték
- 1 fogpiszkáló
Elkészítés:
A marcipán egy kis darabját megszínezzük piros folyékony ételfestékkel. A fehér részeket megfelelő arányban szétválasztjuk és kialakítjuk az egyes testrészeket. A csepp alakú testhez fogpiszkáló segítségével rögzítjük a fejet, majd jöhetnek a rózsaszín tappancsokkal ellátott talpak, kis kezek és a kerek pofik, a nózi, és végül a rózsaszín belső résszel felszerelt hosszú fülek. Az utolsó simításokat, mint a köldököt, szemeket, bajuszpöttyöket és a karmokat fogpiszkáló segítségével alakítjuk ki és már kész is a cuki nyuszink, aki bármely torta ékessége lehet. Nálunk a húsvéti répatorta tetejére került.
A kiírásnak nem felelnek meg, mivel nem édesek, ami a cukortartalmukat illeti, de a húsvéti reggelink egy részét képezték ezek a kis arcok is :)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 szál sárgarépa
- só
- sonka főzőlé
- 1 szál sárgarépa
- só
- sonka főzőlé
Elkészítés:
A tojásokat a sonka főzővizében főzzük meg, amihez még egy kk sót is adunk. A tojásokat a lobogó vízbe csúsztatjuk, majd 10 percig főzzük, eztán a húslevet leöntjük a tojásokról, végül felengedjük hideg vízzel és így állni hagyjuk pár percig. Remélhetőleg ezek után szépen meg tudjuk őket pucolni. Ízlés szerint répából orrot, fület és szemet fargicsálunk a kis arcoknak :)
Nagyon tetszik a nyuszi figurád, ügyes vagy figura készítésben!
VálaszTörlésBiztos finom volt a répatorta, amin csücsül!
Köszönöm, igyekszem :) A torta is nagy sikert aratott szerencsére, egymás után kétszer kellett elkészítenem.
TörlésNagyon cuki lett a nyuszid!!! Boldog Nyulat utólag is! ;-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
Törlés