Egyik kedvenc hétvégi ebédünk receptje következik, amit pikk- pakk össze lehet dobni.
Hozzávalók: (2 személyre)
2 csirkecomb
4 szem krumpli
3 szál sárgarépa
3 fej vöröshagyma
só
bors
3 ek mustár
2 ek akácméz
1 ek chilis méz
rozmaring
zsiradék (olaj vagy margarin, esetleg zsír)
2 dl húsleves alaplé
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A tepsit kikenjük zsiradékkal és ebbe halmozzuk a krumplit, répát meg a hagymadarabokat; megszórjuk sóval, borssal és rozmaringgal, majd felöltjük a húslevessel. A mézet és a mustárt egy kis sóval, borssal összekeverjük, majd jó alaposan belehempergetjük a combokat , hogy a bőrük alá is jusson belőle, végül a zöldségágyra fektetjük őket. Az egészet lefedjük alufóliával, majd 250 fokos sütőben 45 percig sütjük, ekkor levesszük a fóliát és bekapcsolva a hőlégkeverést, majd még 200 fokon 10- 15 percig sütjük, attól függően mennyire ropogósan szeretjük a bőrét. Nem kell megijedni a mézben lévő cukor hamar karamellizálódik, így a bőre szép sötétbarna (már-már fekete) színt fog kapni. A husi szaftos és omlós lesz, a zöldségek pedig szépen megpuhulnak. Fincsi.
A legjobb az egészben, hogy bármilyen fűszerezéssel, bármilyen zöldésgkörettel működik!
A legjobb az egészben, hogy bármilyen fűszerezéssel, bármilyen zöldésgkörettel működik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése