2013. március 25., hétfő

Mákosguba

 
Ez a recept egyik kedves volt kollégámtól származik, kicsit emlékeztet az angolok kenyérpudingjára, így kap egy új dimenzót a hagyomsányos mákosguba, mi nagyon szeretjük.
 
Hozzávalók:
10 db kifli
4 tojás
4- 5 evőkanál cukor
8 dl tej
2 dl habtejszín
1 cs. bourbon vaníliás cukor
5 dkg vaj
15-20 dkg porcukros darált mák
méz

Elékszítés:
Vágjuk fel a kifliket újjnyi vastag karikákra. A tojást a cukorral ki kell keverni, majd hozzáadni a felolvasztott vajat, ekkor jöhet bele a vaníliás cukor, végül mehet bele a tej és a tejszín is. Ebbe a keverékbe kell egyesével belemártogatni a kiflikarikákat. Egy kivajazott jénai tálbaba helyezünk egy réteg kiflit és megszórni a mák és cukor keverékével, így rétegezzük, míg el nem fogy minden,  a tetejét meghintjük mákkal és egy kis mézet is csurgathatunk rá, ízlés szerint.  Kb.180 fokos előmelegített sütőben 30- 40 percet sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom ! Szoktam én is ezt készíteni bár az én receptem kicsit szolidabb.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :) Igen, van benne egy kis luxus faktor, de nem is csinálom túl gyakran ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...