Ez a recept egyik kedves volt kollégámtól származik, kicsit emlékeztet az angolok kenyérpudingjára, így kap egy új dimenzót a hagyomsányos mákosguba, mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
10 db kifli
4 tojás
4- 5 evőkanál cukor
8 dl tej
2 dl habtejszín
1 cs. bourbon vaníliás cukor
5 dkg vaj
15-20 dkg porcukros darált mák
4 tojás
4- 5 evőkanál cukor
8 dl tej
2 dl habtejszín
1 cs. bourbon vaníliás cukor
5 dkg vaj
15-20 dkg porcukros darált mák
méz
Elékszítés:
Elékszítés:
Vágjuk fel a kifliket újjnyi vastag karikákra. A tojást a cukorral ki kell keverni, majd hozzáadni a felolvasztott vajat, ekkor jöhet bele a vaníliás cukor, végül mehet bele a tej és a tejszín is. Ebbe a keverékbe kell egyesével belemártogatni a kiflikarikákat. Egy kivajazott jénai tálbaba helyezünk egy réteg kiflit és megszórni a mák és cukor keverékével, így rétegezzük, míg el nem fogy minden, a tetejét meghintjük mákkal és egy kis mézet is csurgathatunk rá, ízlés szerint. Kb.180 fokos előmelegített sütőben 30- 40 percet sütjük.
Nagyon guszta és finom ! Szoktam én is ezt készíteni bár az én receptem kicsit szolidabb.
VálaszTörlésKöszönöm :) Igen, van benne egy kis luxus faktor, de nem is csinálom túl gyakran ;)
VálaszTörlés