2016. március 10., csütörtök

Holland almatorta

Kaptunk egy jó nagy adag almát és mivel Pé allergiás rá nyersen, így biztos volt, hogy sütibe kerül, mivel vendégek is jöttek hozzánk, így esett a választásom erre a receptre. Már kétszer sütöttem meg eddig, vagyis igazán fincsi, csak ajánlani tudom ;)
 
 
Hozzávalók: (28 cm átmérőjű tortaformához)
- 3 tojás
- 6 alma
- 0,5 cs sütőpor
- 150 g liszt
- 50 g barna cukor
- 100 g kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 150 g vaj (lágy)

Tetejére 3-4 ek birsalma lekvár (baracklekvár is tökéletes)

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk és 4-et felkockázunk, kettőt pedig vékonyan felszeletelünk, míg a sorukra várnak, addig citromos vízfürdőbe tesszük őket. A szobahőmérsékletű vajat a cukrokkal, csipet sóval és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet, vaníliaaromát és a citromhéjat. A fehérjékből 1 ek cukorral kemény habot verünk és ezzel lazítjuk a masszánkat. Beleforgatjuk az almakockákat is. Egy az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, aminek az oldalát vajjal megkentük előtte. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A felszeletelt almákat a torta tetejére helyezzük ízlésesen körkörös formában, úgy hogy kicsit fedik egymást. Így mehet a sütőbe 45- 50 percre sülni. Tűpróbával ellenőrizzük, majd még melegen megkenjük a birsalma lekvárral. Mikor kihűlt a forma oldalát késsel körbevágjuk, így emeljük le a peremet róla. Mennyei :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...