Ezeken a nyári forrósággal teli napokon igazán jól tud esni egy frissítő hideg leves, erre pedig egy remek példa a kapros fokhagymás uborkaleves, még csak főzni sem kell, ez benne a legjobb, ráadásul villámgyorsan elkészül!
Hozzávalók: (3 főre)
- kb fél kg kovászolni való uborka (lehet , hogy volt az 1 kg is) megmosva, szőrteleítve, feldarabolva
- 1-2 ek kapor felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 kis pohár tejföl
- 2 dl tej
- só, bors
Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan összeturmixoljuk. Kész is! Behűtve, levesbetétnek uborkakarikákkal vagy pirított zsemlekockával esetleg olívaolajjal meglocsolva kínálhatjuk, de magában is remek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése