2015. március 13., péntek

Medvehagymás pogácsa

Az idei szezon első medvehagymás receptje következik :D Az ihlet innen érkezett.


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg mangalica zsír
- 1 tojás sárgája
- 1 ek cukor
- fél csokor medvehagyma felaprítva
- só
- 1,5 dl langyos tej
- 1 cs élesztő
- 2 ek tejföl

Tetejére:
- 1 tojás fehérje
- 1 ek tejföl
- szezámmag

Elkészítés:
A tejben feloldjuk a cukrot és hozzáadjuk az élesztőt, így pihentetjük meleg helyen 15 percig. A többi hozzávalót egy tálba öntjük és mikor az élesztő felfutott azt is hozzádolgozzuk, méghozzá kézzel. Jól átgyúrjuk, majd egy lisztezett edényben légmentesen lezárva 30- 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a tetejét egy éles késsel berácsozzuk, ezután kiszaggatjuk. Kicsit az oldalukat kézzel meghengergetjük, utána egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egymástól néhány ujjnyi távolságra. 10- 15 percig ismét pihentetjük őket. Végül megkenjük a tetejüket a tejfölös fehérjével és megszórjuk szezámmaggal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és aranybarnára sütjük őket 20- 25 perc alatt. Nálunk nagyon gyorsan fogyott!




2 megjegyzés:

  1. Jaj, de szeretem én is a medvehagymás pogit! Nagyon szépre sikeredett a tiéd! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...