2015. január 21., szerda

Házi füstölésű sajttal töltött húspogácsa

No, ez az ötlet úgy született, hogy egyszer régen láttunk egy Fald fel Amerikát részt, amiben főszerepet kapott a hamburger és a sajttal töltött egyedi késztésű húspogácsa. Ennek elkészítéséhez a  házilag füstölt trappista sajtunkat használtuk fel, ami úgy készült, hogy Pé fél kg sajtot spárgával belógatott egy kiszperált öltözőszekrény tetejébe és az aljába kezeletlen fából parazsat csiholt, amiben kb 1- 2 napi füstölés után  ez a finomság született:


A húspogácsába darált pulykahúst került (só, bors, lilahagyma, zsemlemorzsa, tojás hozzáadásával), amit Pé két sütőpapír között kinyújtott, majd egy pogácsaszaggató segítségével páros számú kört vágott ki belőle. Összeállítás: egy húskarika rétegre jön a sajt, arra még egy réteg hús, a széleit pedig kézzel összelapogatva fixáljuk a husit, hogy nem folyjon ki sütés közben az olvadt sajt, és kész is.


Ez pedig már a fogyasztás pillanatában a csordogáló füstölt olvasztott sajt látványa. Nyami!


3 megjegyzés:

  1. Házi húspogácsa, házi füstölésű sajt... szuper! Csak egy probléma van: hogy az utolsó fotón nem az én kezem látható! :))

    VálaszTörlés
  2. Húh, hát ez fenséges lehet! Nagyon jó ötlet és étvágygerjesztő kép.....hmmmmmm.....

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy sikerült felpiszkálni az ízlelőbimbóitokat :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...