No, ez az ötlet úgy született, hogy egyszer régen láttunk egy Fald fel Amerikát részt, amiben főszerepet kapott a hamburger és a sajttal töltött egyedi késztésű húspogácsa. Ennek elkészítéséhez a házilag füstölt trappista sajtunkat használtuk fel, ami úgy készült, hogy Pé fél kg sajtot spárgával belógatott egy kiszperált öltözőszekrény tetejébe és az aljába kezeletlen fából parazsat csiholt, amiben kb 1- 2 napi füstölés után ez a finomság született:
A húspogácsába darált pulykahúst került (só, bors, lilahagyma, zsemlemorzsa, tojás hozzáadásával), amit Pé két sütőpapír között kinyújtott, majd egy pogácsaszaggató segítségével páros számú kört vágott ki belőle. Összeállítás: egy húskarika rétegre jön a sajt, arra még egy réteg hús, a széleit pedig kézzel összelapogatva fixáljuk a husit, hogy nem folyjon ki sütés közben az olvadt sajt, és kész is.
Ez pedig már a fogyasztás pillanatában a csordogáló füstölt olvasztott sajt látványa. Nyami!
Házi húspogácsa, házi füstölésű sajt... szuper! Csak egy probléma van: hogy az utolsó fotón nem az én kezem látható! :))
VálaszTörlésHúh, hát ez fenséges lehet! Nagyon jó ötlet és étvágygerjesztő kép.....hmmmmmm.....
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikerült felpiszkálni az ízlelőbimbóitokat :D
VálaszTörlés