2014. október 30., csütörtök

6. Szakácsmustra - Almás diótorta

Elsőre a csokis körtés verzió készült el nálam ebből a finomságból, ami annyira ízlett mindenkinek, hogy elkészítettem az eredeti almás verziót is, bár mandula helyett dió került a tésztába, így még finomabb lett a végeredmény. Egészen biztos, hogy nem most készült nálunk utoljára ez a remek desszert! :)
 
 
Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)
- 220 g lágy margarin
- 180 g cukor
- 3 tojás
- 50 g darált dió
- 125 g finomliszt
- 50 g kukoricaliszt
- 1 kevéske tej, ha szükséges
 
- 4 alma
- 25 g margarin
- 1 ek cukor
 
- 1 bögre tejföl
- 2- 3 ek cukor
- 1 kk vaníliaaroma
 
Elkészítés:
 
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és 6 cikkre vágjuk. A 25 g margarint és az 1 ek cukrot karamellizáljuk, ebbe fektetjük az almaszeleteket és mindkét oldalukon megpároljuk őket.
 
A tésztához a cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével feltörve szintén hozzáadjuk. A sütőport a lisztekkel meg a darált dióval elkeverjük és átszitálva kanalanként belekeverjük a masszába. Ha túl sűrűnek ítéljük, akkor egy kevés tejjel higíthatunk rajta, egy muffintésztáhpoz hasonló állagot kell kapnunk végeredményül.
 
A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk az oldaláűt megkenjük margarinnal. Ebbe öntjük a tésztánkat, aminek a tetejére fektetjük a kihűlt almaszeleteket.
 
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, ebben sütjük kb 45 percig, majd tűpróbálval ellenőrizzük, hogy átsült e. Kihűtjük.
 
Tálalásnál a cukorral, vaníliaaromával kikevert tejföllel kínáljuk. Isteni!
 

2 megjegyzés:

  1. Körtével is finom lehet, de almával az igazi :) Fincsi lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon fincsi, érdemes kipróbálni egy kanál vaníliafagyival maga a mámor :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...