2014. július 25., péntek

Karamell fagyi

Ismét egy fagyi recept következik, ami remekül sikerült, isteni az íze és krémesen lágy az állaga.


Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 kk tejpor
 
Elkészítés:
A tejszínből lágy habot verünk, ne legyen túl kemény se túl lágy. A cukrot a sóval karamellizáljuk, erre öntjük a szobahőmérsékletű tejet - amit csomómentesre kevertünk a tejporral -, óvatosan nehogy kibugyogjon az edényből, majd megvárjuk míg felolvad a hirtelen megkeményedett karamell a tejben, vigyázzunk nehogy leégjen vagy kifusson közben. A karamellás tejet szobahőmérsékletűre hűtjük, ekkor forgatjuk bele a habot. Így mehet a hűtőbe 4 órára pihenni. A fagyigép edényét 24 órával a készítés előtt behűtjük, majd a hideg krémünket beleöntjük és így kevertetjük a  géppel 40 percig. Ekkor még pár órára bedugjuk fogyasztás előtt a mélyhűtőbe. Én még cukorcsillagokkal dekoráltam a tölcsérben :)

2 megjegyzés:

  1. A kávé fagyi mellett ő a kedvencem!! Most megint a fagyigép vásárlás felé billent a mérleg ....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk nagyon bejött, s egy percre sem bántam meg a fagyigép vásárlást ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...