Ha már az eperszerezon záró akkordjainál tartunk, akkor álljon itt egy epres tejbegríz recept is ;)
Hozzávalók: (6 adag)
- 1 l tej
- 8 ek cukor
- 1 kk vaníliaaroma
- 6 púpozott ek búzadara
- 1 cs epres pudingpor
- 1 csipet só
- 1 ek citromlé
- 10 dkg eper
Elkészítés:
Az epret a citromlével és sóval villa segítségével pépesítem. A pudingport 1 dl tejjel simára keverem. A maradék tejet a cukorral, a búzadarával felteszem a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzöm míg be nem sűrűsödik. Mikor már sűrűsödik lassan hozzáadom a pudingot is, majd mikor már eléggé sűrű leveszem a lángról. Ekkor keverem hozzá az eperpépet. Eztán öntöm edénykékbe. Szobahőmérsékletűre hűlve már fogyaszthatjuk is, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
További tejbegríz receptjeim:
vaníliás
csokis
mákos
banános
Ez nagyon jó ötlet! Tuti, hogy kipróbálom én is! :)
VálaszTörlésNagyon fincsi volt :) Szeretek kísérletezni a tejbegrízzel és ez szerintem egy igazán jó kombináció.
Törlés