Pé- nek péntek 13- án volt a születésnapja és már régóta rágta a fülemet egy dobostortáért, hát most beadtam a derekamat és belevágtam az elkészítésébe. Hosszas utánaolvasás és recept böngészések után végül Csibekalandoknál leltem rá a nekem tetsző variációra, ami az eredeti verziót követi. A végeredmény remek lett, isteni benne a krém! Bár a karamell nálam kicsit sötétebbre sikerült, mint szerettem volna, de így sem érkezett rá panasz :D
Hozzávalók: (22 cm átmérőjű tortához) 8 főre
Piskótalapokhoz:
- 6 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 3,5 dkg margarin
Krémhez:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 23,5 dkg margarin
- 3,5 dkg 70%-os csokoládé
- 3,5 dkg kókuszolaj
Karamellhez:
- 15 dkg porcukor
- 4 ek víz
- 2 ek margarin
- 2 ek 10 %-os ecet
Dekorációhoz:
- csokitörmelék
Elkészítés:
Csibénél nagyon jó a leírás én azt követtem, annyi módosítással, hogy a krémmel kezdtem és alaposan behűtöttem ebben a nagy melegben betöltés és díszítés előtt. A karamellnek pedig a fele mennyisége is elég volt nekem a legszebb tortalap bevonásához. Dekorálásnál pedig némi csokiforgász kerül a torta oldalára és tetején lévő csokirózsára is.
Nagyon ügyes vagy Gabi! Igazán nagyon szép lett, külön érdem, hogy elsőre ilyen jól megoldottad! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett, ügyes vagy! Isten éltesse az ünnepeltet! :)
VálaszTörlésKöszönjük a kedves szavakat! :)
VálaszTörlésCsodaszép lett! Boldog születésnapot kívánok az ünnepeltnek! :)
VálaszTörlésPé nevében is köszönöm :)
Törlés