Nem sok időm volt mostanában sütögetésre, de ezt a finomságot olyan gyorsan össze lehet csapni, hogy nem tudtam neki ellenálni! Ráadásul tökéletesen illik a mostani VKF kiírásába, amit Bonbon mánia hírdetett meg.
Hozzávalók: (1,5 tepsinyi adaghoz, ahol a tepsi 40*40- es)
- 400 g liszt
- 2 egész tojás
- 100 g méz
- 180 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 csapott kk fahéj
- 1 csapott kk őrölt szegfűszeg
- 1 csapott kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kk szódabikarbóna
- 50 g hideg margarin
Tetejére:
- 100 g étcsokoládék
- 2 ek olivaolaj
- 2 ek tejszín
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, ehhez én a kézi mixer dagasztó karját használtam. Nem kell megijedni a tészta iszonyúan ragacsos állagú lesz, de így tökéletes. Legalább egy órát hűtőben pihentetjük. A hideg tésztából lisztes kézzel diónyi gömböket formázunk és egy sütőpapírral bélelet tepsibe pakoljuk őket, minél távolabb egymástól, mert sütés közben szépen meg fognak nőni. 200 fokra előmelegített sütőben 15- 20 percig sütjük őket, vigyázzunk az aljuk hamar meg tud égni! Mikor kihűltek felolvasztjuk a csokoládét alacsony lángon a tejszínnel és olajjal és egyesével szilkonos kenőecset segítségével mindengyik tetejét szépen bevonjuk vele. Az állaga annál puhább lesz, minél tovább állni hagyjuk, de nem hiszem, hogy túl hosszú életűek lesznek ;)
Imádom a mézes puszedlit! :) Fincsi :)
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem :D
Törlés