Ez a süti eredetileg Limarától indult és utána sok blogon jöhetett velünk szembe, én sem tudtam ellenálni neki, de csak most kerítettem rá sort. Nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom! Aprócska módosításként én a tetejére került csokiba csempésztem egy kis alkoholt. A kép most eléggé kapkodósan készült, ezért nem is olyan guszta, de élőben azért jobban festett, az ízéről már nem is beszélve ;)
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 5 ek kemény szilvalekvár
- 10 ek víz
- 20 dkg liszt
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk sütőpor
- 1 ek szódabikarbóna
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
Tetejére
- 2 ek kemény szilvalekvár
- 5 ek víz
Mázhoz:
- 150 g keserű csokoládé
- 2 ek olivaolaj
- 3 ek mazsolabor
Elkészítés:
Először is keverjük ki a 7 ek szilvalekvárt a 15 ek vízzel. Majd állítsuk össze a tésztát: a tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd a szobahőmérsékletű vajat, citromhéjat és az 5 ek- nyi vízzel hígított lekvárt is dolgozzuk vele össze. A száraz alapanyagokat egy edényben vegyítsük egyneművé, így adagoljuk hozzá kanalanként a tojásos keverékhez. Végül egy piskótatésztához hasonló állagú masszát kell kapnunk, amit egy sütőpapírral bélelt 20*40- es tepsibe öntünk és az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Mikor még meleg megkenjük a tetejét a maradék lekvárral és mikor kicsit már beszívta a tészta még rákenjük a kis lángon olivaolajjal, borral felolvasztott csokoládét. Szobahőmérsékletűre hűtjük, utána felszeletelve kínájuk.
Ez a süti nálunk is elkészült, és biza nagyon finom volt. :)
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki! Azt hiszem sürgősen el kell készítenem :)
VálaszTörlésA szilvalekvár nagyon jó ötlet - ki is próbálom - köszönöm
VálaszTörlésHajrá, tényleg érdemes kipróbálni! :)
VálaszTörlés