2013. október 7., hétfő

Fordított banános süti

Véletlenül botlottam bele ismét Piszke Fűszeres fordított banános süti receptjébe és annyira megihletett, hogy néhány módosítással, de én is elkészítettem. Szaftos lágy és nagyon jóízű lett a végeredmény :)


Hozzávalók: (23*32- es tepsihez)
- 175 g tejföl lecsöpögtetve
- 5 dkg Rama
- 2 ek porcukor
- 15 dkg kristálycukor
- 4 banán
- 2 tojás
- 14 dkg liszt
- 8 dkg kókuszreszelék
- 1 ek keserű kakópor
- 1 kk fahéj
- 1 ek citromlé
- 1 kk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek méz
- 1 kk vaníliaaroma

Elkészítés:
Előkészítjük a tepsit: kibéleljük sütőpapírral, azt megkenjük egy kis margarinnal és a porcukorot rászitáljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 3 banánt félbe vágunk és a citromlével megkenjük a vágott felüket, majd ízlésesen a tepsibe pakoljuk. A száraz alapanyagokat összekeverjük, a margarint a cukorral habosra keverjük, a 4. banánt villával áttörjük, majd az így kapott nedves alapanyagokat összevegyítjük (kivéve a mézet). A száraz és nedves hozzávalókat kis adagonként összekeverjük, míg egy szép sima egynemű masszát nem kapunk. E tésztát rákanalazzuk a félbevágott banánok tetejére. 35- 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Mikor kicsit már hűlt kifordítjuk, majd a banános felét a mézzel megcsorgatjuk. Jóízűen elfogyasztjuk :D

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Ki kell próbálnom, mert biztos finom lehet, valamint amiben banán van, csakis finom lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÉRdemes kipróbálni, nagyon finoman banános :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...