Ez egyik kedvenc levesünk Pé- vel, ezért elég gyakran készítem. Az eredeti receptet még a NoSalty-n találtam.
- 250 g mirelit morzsolt kukorica
- curry, só, bors
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 325 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 6 dl húsleves alaplé
- 2 ek olivaolaj
Elkészítés:
A kockákra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, csak ekkor adjuk hozzá a áttört fokhagymát és kicsit megfuttatjuk. Hozzáöntjük a kukoricát és az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, így kicsit átmelegítjök. Ezután felöntjük az alaplével és beleszórjuk a curry port is. Kicsit hagyjuk, had rotyogjon. A tejet a tejföllel és a liszttel simára keverjük. Mikor a kukorica már megpuhult, akkor botmixer segítségével addig pépesítjük, míg szép sima nem lesz, aki nem szereti a héját át is paszírozhatja szűrőn, de nekünk nem baj, ha kicsit darabos. Végül apránként hozzáadjuk a tejfölös keveréket úgy, hogy előtte hozzákeverünk a kukoricapépből, így nem fog a hirtelen hőmérséklet különbségtől kicsapódni. Tálaláskor pirított bacon kockákkal, vagy zsemlekockával és sajttal is kínálhatjuk. Isteni finom, de tényleg!
Még nem ettem ilyet, de szívesen kipróbálnám. Amiben kukorica van, az rossz nem lehet :)
VálaszTörlésÉRdemes kipróbálni, mi függők lettünk ;)
TörlésNagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésTényleg nagyon jó :D
TörlésEzt elmentem magamnak, istenien hangzik! Köszönöm!:-)
VálaszTörlésIgazán nincs mit, én köszönöm ;)
Törlés