- 60 dkg kimagozott szilva
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 kk fahéj
- 2 ek cukor
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg Rama (szobahőmérsékletű)
- 1 tojás
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorra, sóval összekeverem, majd a felkockázott vajat kézzel belemorzsolom, nem kell, hogy egyneművé összeáljon. A tojást e tejszínnel összehabarom és így öntöm a lisztes keverékhez, ekkor már fakanállal dolgoztam és éppenhogy csak összevertem, míg a tejszín össze nem olvadt a többi alapanyaggal, de nem kell túlzásba vinni.
A szilvákat megmostam, kimagoztam és hozzáöntöttem a fahéjat, 2 ek cukrot és az étkezési keményítőt, végül úgy nagyjából összeforgattam.
Egy jénai tálat kikentem margarinnal ebbe öntöttem a gyümölcsös keveréket, erre kanalaztam a tésztát amúgy rusztikusan, nem kell hogy egyenletesen befedje a szilva tetejét. Ekkor még szórtam rá egy kevéske kristálycukrot, hogy ropogósabb legyen a végeredmény. Előmelegített sütőben 180 fokon 40- 45 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha a tészta teteje már kicsit barna, a szilva leve pedig bugyborékorva tör felfelé. Isteni! Mi egy ültő helyünkben még melegen bepusziltuk a felét :P
Olyan vidám édesség!
VálaszTörlésSzínes és illatos :D
Törlés