2013. június 5., szerda

Juhtúróval töltött gomba

Egyik kedves barátnőmtől kaptam ajándékba 1 doboz gyönyörűséges barna csiperkét, ugyanis gombapincészetük van. Úgy megöröltünk neki Pé- vel, hogy már másnap ebédre ezt a finomságot alkottam egy részéből, de így is hogy el ajándékoztam belőle egy részét, még mindig maradt jócskán, szóval lesz még néhány gombás finomság a közeljövőben :)


Hozzávalók: (2 személyre)
- 6 fej barna csiperke
- 18 dkg juhtúró
- 4 szem újkrumpli
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 ek méz
- 3 ek olivaolaj
- só, bors, kakukkfű, rozmaring
- néhány vékony szelet szalonna
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Először is a gombafejeket alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg, majd a tönköket kivesszük. A juhtúrót ízesítjük borssal, kakukkfűvel, a megpucolt, zúzott fokhagymával és alapos kikeverés után betöltjük a gombákba, sőt még egy egy szelet szalonnával is megbolondítjuk őket. A krumplit megmossuk, felkarikázzuk, a répákat megpucoljuk és feldaraboljuk, majd egy zsiradékkal kikent tepsibe halmozzuk, végül meglocsoljuk egy kis vízzel, olivaolajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és megcsorgatjuk mézzel is, erre jönnek a gombafejek és egy réteg alufólia. 200 fokos sütőben 45 percig sütjük, utána még 15 percig fólia nélkül hőlégkeveréssel megbarnítjuk. Rendkívül ízletes végeredményt kapunk :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...