Pé is és én is nagyon szeretjük a pizzát, sok féle módon készült már nálunk, és a sok kísérletezésnek meglett a gyümölcse, mégpedig a tökéletes pizzatészta formájában! Vastagon és vékonyan is Isteni finom!
Hozzávalók: (2 pizzához, 3- 4 személyre)
Tészta:
- 480 g langyos liszt
- 1 csomag krumplipüré por (120 g) (A titkos hozzávaló!)
- 2 dl langyos víz
- 1,5 dl olivaolaj
- 3 kk só
- 2 dl langyos tej
- 1 zacskó + 1 kk élesztő por
- 1 ek cukor
Feltéthez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 marék mirelit kukorica
- 1 egész csirkemell filé felkockázva
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 dl paradicsomlé
- 1 ek cukor (elhagyható)
- 6 fej gomba
- reszelt sajt ízlés szerint (nálam most edami volt, kb 20 dkg)
-2- 3 ek olivaolaj
Elkészítés:
A tésztához a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd 5- 10 perc alatt meleg helyen felfuttatjuk. A tészta többi alapanyagát egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 5- 10 percig a robotgép dagasztó karjával jól összedolgozzuk, eztán egy kilisztezett edényben frissentartó fóliával és konyharuhával letakarva hagyjuk 45 percig kelni. Amíg a tészta pihen elkészítjük a feltétet. A hagymát felaprítjuk és olivaolajon megpirítjuk, mikor már üveges hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a kockára vágott csirkemellett, aminek minden oldalát kifehéredésig sütjük sóval és borssal. Ekkor jöhet bele a kukorica és a gomba is, kicsit essen össze a gomba, utána mehet bele a sűrített pradicsom, paradicsomlé, cukor, oregánó és a bazsalikom is. Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel higíthatjuk és addig rotyogtatjuk, míg a husi teljesen meg nem puhul. Lereszeljük a sajtot. A tésztát ketté vesszük és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk őket (lehet vékonyra és vastagabbra is hagyni, ki hogy szereti), majd kivajazott tepsikbe helyezzük őket és ráöntjük a húsos szószt. Meleg helyen hagyjuk még 15 percig pihenni, majd sütés előtt szórjuk meg a reszelt sajttal és 200 fokos előmelegített sütőben 20- 25 perc alatt süssük készre, akkor jó mikor a tészta széle is kicsit kezd megbarnulni.
Sűrűn készítek én is pizzát, de még így a tésztát nem próbáltam. Nagyon finom lehet:)))
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, tényleg nagyon jó! :)
Törlés