Hozzávalók:
- 1 konzerv kukorica- 12 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- ~1,5 dl tej
- só, bors
- olaj a sütéshez
- tejföl és reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A liszthez keverjük hozzá a sütőport és fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, majd adjuk hozzá a tojást meg a tejet és alaposan keverjük őket össze, míg csomómentes tésztánk nem lesz. Ekkor öntsük hozzá a lecsepegtetett kukoricát és forgassuk össze a tésztával. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és alacsony lángon a 2 ek-nyi palacsintákat aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Kiszedéskor itatós papírra helyezzük őket, hogy a felesleges olajat felszívja. Még melegen tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
Ez izgalmasan hangzik, még hasonlót sem kóstoltam! :)
VálaszTörlésÉn már többeknél láttam hasonlót, van aki petrezselyemmel és van aki még hagymával is gazdagítja :)
Törlés